Vacanţă în Croaţia

Vacanţe în Croaţia - Când e potrivit să vizitaţi Croaţia?

     Motivele pentru a vizita Croaţia sunt numeroase pe parcursul întregului an, începând cu memorabila noapte de Anul Nou, urmată mai apoi de încântătoarele zile ale carnavalului, diverse evenimente tradiţionale şi culturale, săptămâna Paştelui, care este deja în presezon turistic şi, în sfârşit, mult aşteptatul sezon estival, care ne va purta uşor de la viaţa trăită la intensitate maximă către liniştea toamnei. Ni se confirmă, aşadar, din ce în ce mai des că, pe bună dreptate, Croaţia îşi merită statutul de una dintre cele mai căutate destinaţii turistice, iar secretul succesului de care se bucură constă tocmai în simbioza perfectă între natura intactă, patrimoniul cultural şi istoric, gastronomie, ospitalitatea localnicilor şi, nu în cele din urmă, preţurile accesibile oferite de hoteluri şi unităţile de cazare privată.

     Oferta de cazare este foarte variată, existând posibilitatea de a închiria de la camere şi apartamente private, până la camere luxoase de hotel. Începând cu luna mai, camerele şi apartamentele îşi deschid larg uşile, în dorinţa de le ura un călduros bun venit tuturor oaspeţilor lor. Aceasta este luna în care vă puteţi bucura de o şedere la mare în presezon, cu zile lungi şi însorite, la preţuri foarte rezonabile. În luna iunie influxul de turişti se intensifică, iar Croaţia începe să numere mult mai mulţi locuitori decât de obicei. Vacanţele la mare în luna iunie vă oferă adevarata atmosferă turistică, atunci când procesul închirierii camerelor şi apartamentelor este în plină desfăşurare. Apogeul sezonului turistic este în lunile iunie, iulie şi august, când Croaţia este copleşită de un număr record de turişti europeni, dar, din ce in ce mai mult, şi din ţări din afara Europei.

     Pentru cei care au experimentat vacanţe în Croaţia, obiceiul de a petrece timp de calitate aici devine un stil de viaţă. În aceste luni, când este vârful sezonului turistic, gradul de ocupare al hotelurilor şi unităţilor de cazare privată din Croaţia este maxim, numărul locurilor fiind chiar insuficient. Septembrie compensează cu o atmosferă unică, specifică acestei luni: la sfârşitul verii veţi avea cu adevărat ocazia unei şederi plăcute şi odihnitoare, profitând în acelaşi timp de preţurile mici oferite de hotelierii şi proprietarii de apartamente private din Croaţia, până la sfârşitul lunii octombrie.

Vacanţe active

      În funcţie de vârstă şi interese, există numeroase variante de a petrece o „pauză activă” între relaxarea pe una dintre plajele din Croaţia şi un răsfăţ în valurile înspumate ale Mării Adriatice, cele mai populare fiind: sailing, yachting, scufundări, pescuit sportiv, ciclism, speologie, drumeţii şi rafting.