Top 10 plaje cu prundiş din Croaţia

Plaja Punta Rata din localitatea Brela, în apropiere de Baska Voda

     plaja punta rata brelaLa o distanţă de 2 km de Baska Voda, în Brela, se află plaja cu prundiş Punta Rata. Datorită locurilor publice bine organizate şi întreţinute a fost distinsă cu Steagul Albastru, iar revista Forbes a clasat-o în TOP 10 plaje din lume. Apele cristaline şi curate ale mării, precum şi umbra pădurilor de pin vă vor ajuta să vă „ascundeţi“ de căldura emanată de soarele verii. Plaja este supravegheată de salvamari bine pregătiţi, ceea ce o face un loc ideal pentru familiile cu copii. Este împânzită de baruri şi restaurante, iar pe plajă se pot închiria echipamente sportive, de aceea este considerată o destinaţie de top de către cei care sunt în căutare de distracţii.

Plaja Zlatni Rat din Bol, pe insula Brac

     plaja zlatni rat bolSituată în Bol, în partea de sud a insulei Brac, plaja Zlatni Rat este, potrivit ziarului britanic Daily Telegraph, cea mai frumoasă plajă din Europa. Pe plajă puteţi găsi numeroase duşuri în aer liber, baruri şi restaurante, precum şi posibilitatea de a juca tenis, volei sau picing. Cei care doresc să-şi pună cu adevărat adrenalina în mişcare se pot bucura de surf sau schi-jet. Atunci când căldura emanată de soarele verii vă extenuează, găsiţi adăpost la umbra pădurilor de pin care împrejmuiesc plaja. Caracteristicile acestei plaje, considerată cea mai frumoasă din Europa, o recomandă ca destinaţie de top atât pentru familiile cu copii, cât şi pentru tineret.

Plaja Baska de pe insula Krk

     plaja baska insula krkÎn Baska, pe insula Krk, la 10 km distanţă faţă de localitatea Punta, se găseşte una dintre cele mai frumoase plaje cu prundiş din Kvarner. Deţinătoare a Steagului Albastru, plaja Vela se află într-un golf ascuns. Având o lungime de 1,8 km, este considerată ideală pentru familiile cu copii şi cei care vor să se bucure de băi de soare. Pe această minunată plajă cu prundiş se pot închiria scutere de apă sau hidrobiciclete, iar cei mai îndrăzneţi se pot bucura de toboganele cu apă. Există aici şi un număr mare de baruri şi restaurante, unde petrecerile durează până târziu în noapte.

Plava Plaza (Plaja Albastră) din Vodice

     plava plaza vodiceÎn Vodice se află una dintre cele mai mari plaje cu prundiş din Croaţia. Plava plaza (Plaja Albastră) are 4 km şi se întinde până la Tribunj. Datorită facilităţilor pe care le pune la dispoziţia turiştilor a fost distinsă cu Steagul Albastru. De-a lungul întregii plaje se întinde şi o pădure de pini. Pe lângă băile de soare, aici vă puteţi bucura de baruri şi restaurante, iar celor cu spirit de aventură le recomandăm cursurile de scufundări şi sailing. Apele sale puţin adânci fac ca acestă plajă să fie o destinaţie ideală pentru turiştii de toate vârstele.

Plaja Kacjak din localitatea Dramalj, la 3 km distanţă faţă de Crikvenica

     plaja kacjak dramaljPlaja cu prundiş Kacjak se află pe peninsula Dramalj, la o distanţă de 3 km de Crikvenica. Având vegetaţia mediteraneană luxuriantă pe de-o parte şi apele cristaline şi curate ale mării de cealaltă parte, este destinaţia de vacanţă preferată a iubitorilor de sporturi nautice, iar apele limpezi şi pure ale mării fac din ea plaja perfectă pentru familiile cu copii. De-a lungul întregii plaje veţi găsi duşuri în aer liber, baruri şi restaurante, iar golfurile ascunse din apropierea plajei sunt destinate nudiştilor.

Plaja Lubenice de pe insula Cres

     plaja lubenice insula cresPlaja izolată Sv.Ivan este la 22 km depărtare de Cres. Votată ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula Cres, aceasta se află într-un golf izolat şi este împrejmuită de stânci abrupte. Pentru faptul că nu este foarte uşor accesibilă, este o destinaţie ideală pentru cuplurile romantice şi pentru toţi cei care vor să evadeze din cotidian. Experienţa în stil robinsonian, pe lângă vegetaţia minunată şi apele cristaline ale mării, înseamnă şi o vacanţă lipsită de facilităţi turistice, aşa încât vă recomandăm să luaţi cu dvs. mâncare şi băutură, pentru că este nevoie de o oră pentru a ajunge până la cea mai apropiată tavernă.

Plaja Beriknica din Metajna, pe insula Pag

     plaja beriknica insula pagLa 12 km de Novalja, pe insula Pag, se ascunde plaja cu prundiş Beriknica. Plaja Beriknica se potriveşte perfect cuplurilor de îndrăgostiţi, precum şi oaspeţilor în vârstă, care se vor bucura din plin de frumuseţea naturii virgine şi a apelor limpezi şi curate ale mării. Este o destinaţie preferată şi de aventurişti, pentru că zidurile de piatră care o mărginesc oferă turiştilor diverse oportunităţi de a practica sporturi extreme şi alpinism. Cele mai apropiate cafenele şi restaurante sunt la 2 km distanţă, de aceea vă recomandăm să luaţi cu dvs. rezerve care vă pot fi de folos la nevoie.

Plaja Kolovare din Zadar

     plaja kolovare zadarUna dintre cele mai importante plaje cu prundiş din Croaţia este plaja Kolovare, aflată în oraşul Zadar. Aceasta a fost recent ajustată pentru persoanele cu dizabilităţi. Pe plajă se găsesc câteva patiserii şi cafenele, grupuri sanitare, duşuri în aer liber, precum şi terenuri de tenis şi volei. Plaja dispune şi de o parcare păzită. Familiile cu copii se vor simţi în siguranţă aici întrucât plaja este supravegheată de salvamari vigilenţi şi bine pregătiţi.

Plaja publică din Crikvenica

     plaja publica crikvenicaLa 200 m de centrul Crikvenicei se află Plaja publică a oraşului, care are o lungime de 1,5 km. Datorită standardelor la care se ridică a fost distinsă cu Steagul Albastru. Plaja oferă şi facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, iar barurile şi restaurantele din jurul ei, precum şi faptul că centrul este atât de aproape, fac ca aceasta să fie un loc preferat de întâlnire al tinerilor. Plaja este mărginită de o bogată vegetaţie mediteraneană care oferă umbră în vreme de caniculă. Aveţi şi posibilitatea de a practica diverse sporturi nautice sau de a închiria şezlonguri şi umbrele de soare dacă doriţi pur şi simplu să vă relaxaţi pe plajă.

Plaja Veli Zal din Mali Losinj

     plaja veli zal mali losinjAflată în Suncana Uvala din Mali Losinj, plaja Veli Zal a fost distinsă cu Steagul Albastru. Datorită faptului că intrarea in apele mării se face lin, este o destinaţie căutată de familiile cu copii. La marginea plajei, adăpostită la umbra unei păduri de pin, se găseşte o promenadă, iar plaja Veli Zal este împânzită de restaurante, baruri şi duşuri în aer liber. Vă puteţi bucura de diverse activităţi sportive, cum ar fi volei, bowling, aerobic sau sporturi nautice, iar cei care îşi doresc pur şi simplu să lenevească pot închiria unul dintre şezlongurile care se găsesc aici.