Top 10 plaje cu nisip din Croaţia

Plaja Rajska din localitatea Lopar, pe insula Rab

     plaja rajska loparLa 14 km de oraşul Rab se află Plaja Rajska, care se întinde pe o lungime de 1,5 km. Datorită caracteristicilor sale şi a apelor cristaline a fost distinsă cu Steagul Albastru. Pentru că are ape puţin adânci şi salvamari pricepuţi care se află acolo de la ora 9 până la ora 18, este o destinație perfectă pentru cei care preferă băile de soare sau pentru familiile cu copii. Printre facilităţile oferite de această minunată plajă cu nisip menţionăm duşuri în aer liber, baruri, restaurante, diverse terenuri de sport, piste de ciclism și numeroase sporturi nautice.

Plaja Crni Molo din Crikvenica

     plaja crni molo crikvenicaAflată chiar în Crikvenica, este una dintre cele mai renumite plaje de pe riviera Crikvenica. Plaja Crni Molo oferă numeroase activități sportive precum aerobic, volei, minigolf, tobogane, schi nautic... Cei care vor să se odihnească la umbră pot închiria umbrele de plajă şi şezlonguri, iar după o baie în mare se pot împrospăta sub unul dintre duşurile în aer liber. Restaurantele, cafenelele și hotelurile care mărginesc plaja fac ca aceasta să fie o destinație preferată atât de către cei tineri, cât și de către familiile cu copii.

Plaja Bijeca din Medulin

     plaja bijeca medulinCea mai cunoscută plajă din Medulin, care se întinde pe o distanţă de 1 km de coastă, este Plaja Bijeca. Este mărginită de numeroși arbori, a căror umbră îi încîntă în special pe cei mai în vârstă. Pentru că malul face ca accesul în mare să fie facil, plaja este căutată şi de familiile cu copii. Printre facilităţile oferite aici veţi găsi un tobogan cu apă, una dintre atracţiile principale pentru copii, dar şi pentru tinerii cărora le place să joace picing. Plaja este înconjurată de insuliţe frumoase de a căror privelişte vă puteţi bucura relaxându-vă într-unul dintre numeroasele baruri și restaurante care se găsesc aici.

Plaja Saharun de pe insula Dugi Otok

     plaja saharun dugi otokÎn apropiere de Veli Rat, în partea de nord a insulei Dugi Otok, se află plaja cu nisip Saharun. Cu o lungime de 800 m, mărginită de păduri de pin pe de-o parte și de marea cristalină de cealaltă parte, aceasta este destinația ideală pe parcursul zilei pentru cuplurile de îndrăgostiţi, persoanele în vârstă şi familiile cu copii. La căderea nopții, Saharun se transformă în locul preferat de întâlnire al tinerilor, care organizează petreceri până târziu în noapte în numeroasele baruri și cafenele de pe plajă.

Plaja Sabusa din Kukljica, pe insula Ugljan

     plaja sabusa insula ugljanLa 15 minute de mers pe jos din Kukljica, pe insula Ugljan, se află minunata plajă cu nisip Sabusa. Chiar dacă intră în categoria plajelor cu nisip, litoralul său este asfaltat, ceea ce o face ideală pentru băile de soare. Datorită zonelor aflate la umbră și a apelor cristaline puţin adânci, această plajă este alegerea perfectă pentru familiile cu copii. Dacă vi se face foame după partidele de volei în apă, veţi găsi aici braseriile care oferă mâncare și băutură, iar cei mai îndrăzneţi pot ajunge, în doar 10 minute de mers pe jos, la plaja Mala Sabuša, unde hainele sunt opționale.

Zaton – plaja cu nisip din apropiere de Zadar

     plaja zatonLa 13 km vest de Zadar se află minunata plajă cu nisip Zaton. Datorită apelor sale cristaline şi a serviciilor de calitate oferite aici, plaja a fost distinsă cu Steagul Albastru. Plaja cu nisip Zaton oferă multe oportunități pentru activități sportive precum tenis, picing, volei, minigolf și tenis de masă. Plaja din Zaton este, de asemenea, destinată persoanelor cu dizabilități, iar faptul că este înconjurată de parcuri de distracții pentru copii, tobogane și diverse localuri o fac o destinație ideală pentru familiile cu copii.

Plaja Crvena Luka, lângă Biograd Na Moru

     plaja crvena luka biogradLa numai 3 km de Biograd se găseşte plaja Crvena Luka. Partea cu nisip a plajei, care se întinde pe o lungime de 150 m, se află în zona cea mai îndepărtată a unui golf ascuns, în timp ce partea de nord este destinată nudiștilor. Până la această minunată plajă cu nisip se ajunge cel mai uşor mergând pe jos de la Kumenat ori cu o barcă închiriată de pe plajele Soline sau Dražice. Plaja Crvena Luka este alegerea ideală pentru aventurieri şi pentru cuplurile de îndrăgostiţi care se vor bucura de frumusețea apelor cristaline, dar și de numeroasele facilităţi sportive şi pentru divertisment.

Plaja Sabunike de lângă Nin şi Zaton, în vecinătatea oraşului Zadar

     plaja sabunike ninAflată la 6 km de Nin și Zadar, plaja Sabunike este alegerea potrivită pentru familiile cu copii și pentru cei dornici de distracţie şi activităţi sportive. Plaja Sabunike cuprinde mai multe plaje, care se întind pe o distanţă de câţiva kilometri, unde vă veţi putea bucura de apele cristaline şi curate ale mării, dar şi de proprietăţile tămăduitoare ale nămolului de aici. Datorită faptului că este aşezată într-un uimitor golf, în care adie briza dinspre muntele Velebit, Sabunike este locul ideal pentru surf și sailing. Pe plajă veţi găsi numeroase magazine, restaurante și vânzători ambulanţi de produse de patiserie, iar iubitorii de natură se vor putea bucura de o vizită în parcurile naționale din apropiere.

Plaja Slanica de pe insula Murter

     plaja slanica insula murterLa o distanţă de 1 km de centrul insulei Murter se află plaja cu nisip Slanica. Fiind una dintre cele mai bune plaje din Croația, veţi găsi aici, în orice moment, un număr mare de vizitatori, iar datorită apelor puţin adânci ale mării este o destinaţie preferată de jucătorii de picing. Pe partea asfaltată a plajei Slanica se găsesc numeroase cafenele, baruri și un centru de agrement pentru copii, de aceea este foarte căutată de tineri și familiile cu copii. În imediata apropiere se află un centru de închiriat bărci, scutere și biciclete, precum și o plajă pentru nudiști.

Plaja Vela Przina din Lumbarda, pe insula Korčula

     plaja vela przina lumbardaLa o distanţă de 6 km de oraşul Korcula se află una dintre cele mai frumoase plaje cu nisip din Croaţia, Vela Przina. Situată într-un golf și înconjurată de podgorii, este foarte populară printre tinerii care aleg să vină aici pentru a juca volei şi picing sau doar ca să se întâlnească într-unul din barurile și restaurantele de aici. Pe această plajă cu nisip puteți închiria șezlonguri și umbrele de plajă pentru a vă ascunde de soare sau vă puteți aduce familia pentru a vă bucura împreună de soare și de apele cristaline şi curate ale mării.