Apartamente Istria

Apartamente în Croaţia - Căutare

Apartamente în Istria

Apartamentele croate vă conduc prin oazele verzi de natură virgină ale Croaţiei mediteraneene

      De-a lungul coastei adriatice, la poalele Alpilor, se găseşte peninsula mediteraneană cea mai apropiată de centrul Europei, Istria. Această oază verde a Adriaticii croate este o lume de sine stătătoare şi oferă o diversitate impresionantă care garantează vacanţe de neuitat în Croaţia. Verdeaţa câmpurilor şi a pădurilor, plantaţiile de măslini şi podgoriile, oraşele medievale de basm, litoralul dantelat al Mării Adriatice, apele limpezi şi pure bogate în diverse specii de peşti, clima mediteraneană plăcută şi ospitalitatea localnicilor sunt suficiente motive să vă doriţi o vacanţă în Istria şi să căutaţi cazare în numeroasele hoteluri, apartamente private sau camere, vile şi gospodării rurale şi să începeţi să exploraţi atmosfera unică oferită de regiunea Istria şi Marea Adriatică. Regiunea Istria este împărţită în două: „Istria Albastră“ şi „Istria Verde“.
      „Istria Albastră“ este partea din vecinătatea mării. Ea oferă numeroase locuri de cazare pentru cei care vor să înceapă să exploreze Istria de la plajele minunate şi oraşele sale încărcate de istorie, până la viaţa de noapte intensă. Insulele Brijuni sunt celebre pentru atracţiile naturale, fiind o destinaţie de inclus în orice itinerariu. Să nu uităm plajele Ladin Gaj şi Kanger din Umag, plajele Gustinja, Kuvi şi „Crveni otok“ din Rovinj, plaja Konversada din Vrsar, precum şi plajele Histria şi Valkane de lângă oraşul Pula. Iubitorii de plaje cu nisip n-ar trebui să rateze plaja Bijeca din Medulin, care este una dintre cele mai frumoase plaje cu nisip de pe coasta Adriaticii, din regiunea Istria. Toate sporturile de apă la care vă puteţi gândi se pot practica pe litoralul „Istriei Albastre“. Verdele brazilor, care fuzionează cu albastrul apelor pure şi cu mirosul mediteranean, vă va deschide apetitul pentru specialităţile şi deliciile culinare din Istria. Peştele, creveţii, scoicile sau celebrul asparagus istrian şi la fel de celebrele trufe de Istria, împreună cu vinul autohton Malvazia, vor lăsa o amprentă de neşters pe papilele gustative ale oricărui turist şi se vor încadra în tabloul care descrie experienţa de neuitat din Istria.
      „Istria Verde“, situată în interiorul peninsulei Istria şi, totuşi, atât de aproape de mare, vă aşteaptă să petreceţi vacanţe relaxante într-o atmosferă verde, vă deschide porţile oraşelor sale medievale şi vă pune la dispoziţie o gamă largă de activităţi şi sporturi. Fie că optaţi pentru cazare în hoteluri, apartamente, camere sau gospodării rurale unde se promovează agroturismul şi se oferă vacanţe bazate pe un stil de viaţă sănătos, nu rataţi ocazia să vizitaţi oraşele Motovun, Pazin, Buzet şi Hum, cel mai mic oraş din lume. Desfătaţi-vă gustul cu şunca tradiţională din zona Istriei, cu ulei de măsline, vin, paste „fuzi“, bucurându-vă mai apoi de natura virgină pe care o puteţi găsi aici.
      Frumuseţea Istriei, îmbrăcată în nuanţe de verde şi albastru, oferă o vacanţă de neuitat tuturor generaţiilor.

Apartamente de închiriat în Istria