Apartamente Dalmaţia de Sud

Apartamente în Croaţia - Căutare

Apartamente în Dalmaţia de Sud

Faceţi cunoştinţă cu frumoasele plaje cu nisip, litoralul dantelat al Mării Adriatice şi viaţa de noapte nebună a Dalmaţiei de Sud

     Dalmaţia de Sud reprezintă o fâşie îngustă de coastă la Marea Adriatică, la sud de râul Neretva, peninsula Peljesac, insulele Korcula, Lastovo, Mljet şi arhipelagul Elafiti.
     Să petreci o vacanţă în Dalmaţia de Sud şi să nu vizitezi oraşul Dubrovnik este de neimaginat. Oraşul magic construit din piatră şi înconjurat de ziduri înalte de 1940 m, al doilea în lume cel mai vizitat muzeu în aer liber, vă va lăsa cu siguranţă fără grai. Peljesac este cea mai mare peninsulă de la Marea Adriatică, după Istria. Abundă în frumuseţi naturale şi e unul dintre puţinele locuri care se poate lăuda cu faptul că natura a rămas intactă, neatinsă de mâna omului. Solul propice şi munca asiduă a localnicilor din Peljesac au produs vinuri de renume care au făcut localitatea Peljesac cunoscută în lume. Dacă optaţi pentru insula Korcula, insula Mljet sau insula Lastovo, abandonaţi-vă relaxării într-unul dintre cele mai frumoase golfuri ascunse, înconjuraţi de mirosul Mediteranei, delicii culinare unice, specialităţi tradiţionale şi vinuri, motive pentru care vă veţi dori să reveniţi.
     Cea mai atractivă destinaţie turistică de vacanţă din Dalmaţia de Sud este, cu siguranţă, Makarska şi împrejurimile ei. Staţiuni ca Brela, Makarska, Baska Voda, Tucepi şi Gradac se înşiră ca nişte perle într-un colier de-a lungul mării albastre, invitându-vă să vă scăldaţi şi să vă bucuraţi de soare pe frumoasele plaje cu pietricele albe. De la sate vechi aşezate la poalele stâncilor sau pe versanţii munţilor Biokovo, mai păstrând încă arhitectura rurală, case vechi şi hanuri, până la staţiunile de pe plajă, cu hoteluri noi, apartamente şi vile, îmbinate armonios cu aşezările vechi de pescari şi agricultori, Makarska vă oferă vacanţe de neuitat. Makarska este una dintre cele mai cautate destinaţii de vacanţă din lume, la fel cum este şi plaja „Zlatni rat“ din localitatea Bol, pe insula Brac.
     În afară de bucuria oferită de mare şi de soare, turiştii au la dispoziţie o gamă largă de locuri de cazare de calitate în vile, apartamente şi chiar în case particulare. Ca şi insulele Brac şi Hvar, şi insula Vis are o mulţime de golfuri ascunse care sunt adevărate oaze de linişte şi confort. Plajele Dalmaţiei de Sud care taie răsuflarea şi natura virgină cu influenţe mediteraneene vor rămâne o amintire mai mult decât plăcută din vacanţa petrecută în Croaţia.

Apartamente de închiriat în Dalmaţia de Sud